Vybavení nového gastronomického provozu není jednoduchou záležitostí a proto je více než doporučeno přenechat celou věc profesionálům – například poměrně dlouhodobě známé firmě MAVA spol. s.r.o.
Vybavování gastronomického provozu má řadu kroků, při kterých se musíte mít stále na pozoru. Na mysli není pouze ekonomická stránka věci, ale zejména nutnost dobré znalosti všech zákonných nařízení a zdravotnických norem. Pokud se zamyslíme, tak stravovací provoz není pouhou kuchyní se sporákem, ale také mnoho činností a starostí okolo. V rámci stravovacího provozu musíme zakoupit řadu gastronomického vybavení – například sporák, konvektomat, spoustu nádobí, chladící a mrazící pulty a spoustu další techniky.
Ruku v ruce s konkrétním vybavením jde i výbava z hlediska prostorů. Musíme mít například skladovací prostory pro potraviny. Projektant gastronomického provozu musí zajistit i funkční kvalitní odvětrání všech prostor, logicky pracující princip mytí nádobí, praktické uložení všech aktuálně nepotřebných věcí a tak dále. Prakticky veškeré gastronomické vybavení je nutné každý den uklízet, nevhodné jsou tedy náročné tvary se spoustou záhybů.
V nabídce firmy MAVA nalezneme i velké spektrum gastronomického vybavení – například kvalitní konvektomaty, drtiče odpadu, modulární varné zařízení, chladící vitríny a mrazící pulty, myčky skla a spoustu dalších důležitých přístrojů. Ostatně přesvědčte se přímo na stránce této firmy v sekci Gastronomického vybavení. Nezapomeňte rovněž, že budování gastro provozu již u přípravy rozvodů – vývod plynu, vývod vody a kanalizace, přípojky elektřiny.
Firma MAVA nabízí v tomto oborou komplexní špičkové služby. Vše začíná od nezávazných konzultací kvůli stanovení rozsahu a financí, pokračujeme k projekčním pracem, kde za vás vyřeší optimální provoz s dostatkem pracovní plochy, naplánují vám potřebné přístroje a úložné prostory. Je myšleno i na kvalitní osvětlení všech pracovních prostor. Logickým vyústěním je i pravidelný servis.
Při projekci a vlastní realizaci jsou dodržovány veškeré závazné normy a vyhlášky včetně použití zdravotně nezávadných materiálů. Nyní již víte, na koho se obrátit pokud potřebujete pomoci s gastronomickým vybavením.